Zo maken we impact

Krijg meer video voor je geld

Wil je meer klanten bereiken met video, dan begint dat met een plan. Samen bepalen we de beste strategie, zodat je het meeste rendement uit jouw video’s haalt.

Er zijn veel manieren om klanten te bereiken en video is één van de meest doeltreffende. Maar dat vraagt wel om een goede aanpak. Zomaar losse video’s maken en online zetten, is niet effectief. Het kost veel tijd en het resultaat valt vaak tegen. Daarom is een duidelijke video strategie van belang.

Video is booming. In 2023 maakt video 82% van al het internetverkeer uit. Dat was 15 keer meer dan in 2017, aldus Cisco. We kijken gemiddeld 100 minuten online video per dag!

Video’s zijn interessant om marketing doelstellingen te halen. Zo kun je:

 • Naamsbekendheid van je bedrijf, organisatie, dienst of product vergroten.
 • Website conversie verhogen.
 • Online vindbaarheid vergroten – Google houdt van video.
 • Betrouwbaarheid vergroten – klanten koper eerder een product na het zien van een video

Victor Video reportage

Video helpt dus om marketingdoelstellingen te behalen. Video’s maken zonder plan is als schieten met losse flodders. Je zult vast iets raken, maar dat is meer geluk van wijsheid.

Videostrategie bepalen in 6 stappen:

 1. Oriëntatie
  Bij een succesvolle marketing sluiten alle onderdelen naadloos op elkaar aan. We kijken naar de website, social media kanalen en je product- of dienstenaanbod en adviseren over de mogelijkheden van video voor jouw organisatie.
 2. Waar sta je en waar wil je heen
  We kijken waar je staat en wat je doelen voor de toekomst zijn. Het type video passen we daarop aan. Wil je bijvoorbeeld werken aan naamsbekendheid? Een sfeer- of bedrijfsvideo kan daarbij helpen. Of wil je klanten overhalen om bepaalde producten te kopen? Een klant aan woord in een testimonial video kan toekomstige klanten net dat ene zetje geven tot aankoop.
 3. Vertel je verhaal aan de juiste mensen
  Inventariseer wie je wilt bereiken met je video’s. Of: voor wie ben je er als organisatie. Passende video’s voor je doelgroep brengt de juiste mensen in beweging.
 4. Gebruik kanalen die bij je passen
  Klanten bekijken video’s via allerlei platformen. Op welke kanalen is je doelgroep te vinden en welke passen bij jouw organisatie? Dit heeft gevolgen voor de inhoud en de vorm van video’s.
 5. Besteed je videobudget op de juiste manier
  Professionele video’s laten maken is relatief duur. Zo efficiënt mogelijk produceren is dus cruciaal. Dat wil zeggen: opnamedagen plannen we doeltreffend in, draaien meerdere video’s per dag en we kunnen beelden achteraf voor meerdere video’s gebruiken. Bovendien is het mogelijk om extra beeldmateriaal te ontvangen voor gebruik in blogs, website of social media posts. Zo halen we het maximale uit iedere euro.
 6. Plaats online en evalueer
  Online plaatsen van video’s wordt nog wel eens onderschat. Zo vergroot je vindbaarheid door gebruik van juiste titels, woorden en tags in een omschrijving. Ook zorgen aangepaste thumbnails voor meer kijkers. Daarbij geven views, leads en kijktijd inzicht in hoe video’s impact hebben gemaakt.

Contact opnemen

Zelf doen of uitbesteden?

Professionele video is niet eenvoudig. Het vraagt kennis van scripts, cameratechniek, licht, geluid en meer. Daarbij is achteraf wijzigen aanbrengen moeilijker dan bij bijvoorbeeld tekst. Een duidelijke videostrategie is dus belangrijk.

Wil je beginnen met een videostrategie en maken van video’s, zijn er 3 mogelijkheden:

 1. Zelf video’s maken
 2. Zelf video’s maken met ondersteuning van een professional
 3. Video uitbesteden

 

Zelf video’s maken

Ben je creatief, heb je kennis van cameratechniek en vind je het leuk om zelf video’s te maken? Dan is zelf doen helemaal prima. Besef wel dat het tijdrovend kan zijn en je niet altijd over de juiste apparatuur beschikt. Je moet dus doorzettingsvermogen hebben.

Zelf video’s maken met ondersteuning van een professional

Heb je zelf videobeelden en wil je de montage uitbesteden? Dat is mogelijk. We kunnen tips geven om betere videobeelden te maken. Door samen te werken, kom je verder.

Video uitbesteden

Uitbesteden is een goed optie als je snel en met weinig kennis resultaat wilt halen met video.

Blijf niet met je vraag zitten

Een beller is sneller. Als we op klus zijn, kunnen we niet altijd opnemen. Maar we bellen altijd terug.

 Direct bellen