Livestream en webinar

Kijk live mee

Live streams en webinars hebben de afgelopen jaren een opmars gemaakt. En dat is niet vreemd. Iedereen kan waar dan ook presentaties, trainingen of andere online events live volgen vanaf zijn beeldscherm.

Victor Video verzorgt de livestream en webinars op iedere locatie. Wij verzorgen de technische realisatie en voegen ondersteunde video’s, presentaties en naambalkjes toe. Bovendien nemen we alles op, zodat later terug kijken mogelijk is.

Wat is het verschil tussen een webinar en een livestream?

Deze vraag krijgen we vaker. Een webinar is alleen online te volgen, zonder fysiek publiek dus. Daarbij ligt de focus van een webinar op interactie met het kijker. Dus kijkers kunnen live vragen stellen, polls beantwoorden en een discussie aangaan.

Bij een livestream ligt de focus op het publiek dat fysiek aanwezig is, en kunnen kijkers het online volgen. Het offline publiek gaat dus voor. Een livestream wordt ingezet om extra publiek te bereiken die niet aanwezig (kan) zijn.

Welk platform is geschikt voor ons?

Ieder platform is anders. Met een paar drukken ben je live op Facebook, Instagram of YouTube. Voordeel is dat kijkers dit in hun tijdlijn voorbij zien komen en blijven kijken, terwijl ze dit niet gepland hadden. Wil je meer sturen, dan zijn Zoom, Teams of Vimeo goede opties. Deze hebben een professionelere uitstraling en toevoegen van polls, presentaties en video’s is mogelijk.

Nog 3 tips:

    • Bedenk vooraf goed waar de focus ligt. Publiek in de zaal of de kijker thuis.
    • Neem een webinar op, zodat later terugkijken mogelijk is.
    • Knip quotes of kleine stukjes video uit het webinar en gebruik ze later als sociale media posts.

Maak een plan

 

Blijf niet met je vraag zitten

Een beller is sneller. Als we op klus zijn, kunnen we niet altijd opnemen. Maar we bellen altijd terug.

 Direct bellen